Teemu Korhonen

Nuorilla on asiaa, jos heitä kuunnellaan

Kukaan ei ole vielä keksinyt keinoa siihen, kuinka yhä useampi nuori saataisiin kiinnostumaan politiikasta. Politiikka voi vaikuttaa ulkopuolisen silmin eläkeikää lähestyvien miesten, naisten ja muun sukupuolisten harrastukselta. Näin asia ei saisi olla, eikä se oikeasti olekaan, mutta nämä edellä mainitut herrat, rouvat ja muun sukupuoliset saavat äänensä kuuluviin ja siksi politiikka näyttää nuoren silmissä harrastamiselta.

 

Nykyajan keskustelukulttuuri ei helpota nuorten osallistumista politiikkaan. Poliittisessa keskustelussa ymmärretään vastakeskustelijan sanomiset usein tahallaan väärin ja siten kovin usein siirrytään asioiden ratkaisemisista henkilökohtaisuuksiin. Täytyisi muistaa, että asiat riitelee, eivät ihmiset. Tolkkua tarvitaan asiakeskusteluun kunnioittaen keskustelukumppania. 

 

Nuorten pitäisi nähdä politiikassa mahdollisuuksia vaikuttaa omaan ja läheisten elämään.  Kaikkien etu on, että saisimme nuoret osallistumaan politiikan tekemiseen. Jokaisen ei tarvitse olla valtuutettu tai toimia aktiivisena puolueessa, mutta jokaisella nuorella on oltava mahdollisuus kommentoida ja keskustella avoimesti politiikasta mielipiteineen.

 

Nuorten mukaan saaminen politiikkaan on puolueiden vastuulla. Tässä asiassa ei pitäisi ajatella yksittäisen puolueen omaa etua, kuten politiikassa liian usein tehdään. Puolueiden pitäisi tehdä yhteistyötä mm. näkyen muulloinkin kouluilla,  kuin pelkästään vaalien aikaan. 

 

Nuorten on saatava helpommin äänensä kuuluviin. Nuorilla on asiaa, jos heitä kuunnellaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Itse asiassa asia on niinpäin, että jos nuorilla on asiaa, heitä kuunnellaan. Jos taas jutut ovat tässäkin blogissa esitettyä vakiohuttua, kuka viitsii?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Periaatteessa asiat eivät riitele. Mielipiteet eivät ole koskaan henkilöstä irrallisia, vaan ovat muodostuneet kyseisen henkilön historian aikana. Ne ovat osa hänen kasvuaan ja maailmaansa. Tämä olisi ymmärrettävä ennen kuin osaamme ratkaista ongelman. Hyvä keskustelu on dynaamista mielipiteiden vaihtelua ja arvioitia. Se toki vaatii sen että molemmat tahot ovat suostuvaisia kunnolliseen keskusteluun (mikä nykyään alkaa olemaan harvempaa herkuua, ihmisten purkaessaan stressiä ja hermostuneisuuttaan toisiinsa).

Toimituksen poiminnat